Mental Naturkatastrof

Skriver om mitt liv med borderline personlighetsstörning och generaliserat ångestsyndrom men även om livets små glädjeämnen. Välkommen till mitt liv!

29 januari 2013

Kategori: Psykisk hälsa

En massa jobbiga tankar som gör mig jättetrött och ledsen. Blir sämre i min sjukdom tror jag. Har börjat med en massa dumma grejer (inte droger om ni tror det). Jag hatar min kropp och när jag går upp i vikt numera och ser det på vågen så får jag panik och blir ledsen vilket utlöser mindre bra effekter. Måste försöka få hjälp.

Vill också bli uppskattad och älskad...

26/1 2013

Kategori: Allmänt

Hej alla där ute :)
Har varit ganska fullt upp idag. Gick upp klockan halv tio (ganska tidigt för mig en lördag) och fortsatte att städa. Mina svärföräldrar kom nämligen på middag idag och det värsta de vet är när det är lite stökigt. Lite jobbigt när man inte har så mycket energi och det blir inte bättre när någon tjatar. Nåja, de kom med köttfärs så jag gjorde köttbullar med potatis, sås och sallad. Blev jättegott. Till fikat hade vi äppelkakan som jag bakade igår, och kanelbullar. Blev ganska lyckat förutom att de som vanligt började tjata om vikt och vad man ska äta och inte äta. Har blivit mer och mer fixerad vid min vikt på grund av deras tjat. Har inte utvecklat någon ätstörning (inte vad jag vet iaf) men jag har verkligen inget bra förhållande till mat eller min kropp. Varje gång tjatar de också om att man ska jobba och tjäna egna pengar. Ja visst jag hade gärna jobbat om jag hade kunnat men jag har min psykiska sjukdom som gör att det inte är möjligt för mig just nu. Min arbetsträning visade att jag inte alls är redo för praktik än så jag för förlängt på min dagliga aktivitet. Skönt att slippa all press just nu, ja förutom pressen från mina svärföräldrar.

Ger er en rolig bild:

 
 

Alone

Kategori: Psykisk hälsa

Sitter här i mörkret ensam precis som vanligt. Känner mig så ensam och det känns precis som om ingen bryr sig alls. När jag gör eller säger något så kommer jag alltid i skymundan på något sätt trots att det är jag som sagt något. Vad gör man för att synas egentligen? Hur gör man så att någon bryr sig?

Har bakat en fyriskaka idag. Det är en sorts äppelkaka. Den blev jättegod, trodde först inte att jag skulle lyckas för den såg väldigt konstig ut i ugnen och såg inte alls ut som i boken men det fixade sig :P

Önskar att jag hade pengar så jag kunde börja rida och jag önskar jag hade en kontaktperson i min egen ålder. Någon som inte klagar på mig och som kanske kan vara lite mer uppdaterad när det gäller dagens samhälle. De flesta använder faktiskt facebook men inte hon. Jag vill ha någon som inte trycker ner mig när jag berättar något. Säger jag till exempel att jag ska göra en viss sak så säger hon "men kan du det då?" eller något liknande. Varför ska just jag ja en sån kontaktperson? Varför drabbar all skit mig? Vill ju också ha kärlek och någon som bryr sig. Vill göra saker som tjejer i min ålder gör också...

Har ingen lust att leva längre...

Trött...

Kategori: Allmänt

Har inte sovit inatt heller. Ska ta tag i saken och kontakta vuxenpsyk nu. Jag hoppas att jag kan sova inatt i alla fall så jag slipper vara trött på mötet imorgon. Är så nervös och rädd. Jag undrar vad de kommer prata om. Min största rädsla är att F-kassan ska dra in mina pengar men jag antar att de inte kan göra det bara för att jag inte klarade av arbetsträningen :(

22/1 2013

Kategori: Allmänt

 
Lyssnar på Eminem medan jag skriver det här. Jag vet inte riktigt varför men jag älskar hans musik, går väl inte riktigt in i min "vanliga" musikstil men jag älskar hans texter och han är ju så snygg. Har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett 8 Mile :D

Nog pratat om det. Kunde inte sova inatt, Jag sov väl typ 2 timmar innan jag skulle upp till min dagliga aktivitet men när klockan ringde så gjorde jag som vanligt. Somnade om och var så trött att jag inte ens ringde och meddelade att jag inte kom idag. Skäms så mycket att jag inte vågar ringa. Hatar att folk ifrågasätter varför jag inte kommer. Har möte med utredaren, arbetsledaren och F-kassan på torsdag. Är så rädd för att behöva träffa alla och jag klarar inte av att förklara allt jag varit med om det senaste: sjukdom, dödsfall och ekonomisk knipa. I samband med alla som har insjuknat och alla dödsfall så har mina självmordstankar återvänt och blivit värre än de varit på länge. Jag vill inte vara med om allt det här. Vill att allt ska förbli som det alltid har varit. Jag vill inte åldras utan de som alltid funnits där i mitt liv. Men hur löser man det här? 

Har gjort mycket idag. När jag vaknade vid 12 åkte jag med en person och hämtade ut ett paket i stan. När jag sedan kom hem gick jag till olika mataffärer och köpte lite mat. Är tvungen att gå till olika ställen som har billig mat för att kunna klara mig på den tajta matbudgeten vi har. Är ganska trött nu efter allt promenerande och bärande. Har bakat också. Var så sötsugen så jag bakade en banankaka. Testade ett nytt recept. Det blev jättegott. Receptet hittar ni här: http://www.baka.se/recept/banankaka

Ska fortsätta lyssna på musik nu och kanske se en film. Allt för att inte tänka på det oundvikliga. Ha en fortsatt bra kväll, allihopa.

Lägger upp en bild på snyggingen här ;)
 

No matter what...

Kategori: Psykisk hälsa

Spelar ingen roll vad jag säger eller gör för ingen kommer någonsin bry sig ändå. Det är helt enkelt så att de som ropar högst får mest uppmärksamhet. Ni bryr er inte vad jag än säger för vissa kommer ändå alltid att synas mer och få mer bekräftelse och mer kärlek och omtanke. Kanske borde jag säga precis som det är och vad jag har gått igenom men vet ni, man kan inte mäta smärta. Alla har sin egen smärta och man kan inte mäta lidande. Men jag tycker verkligen inte att man ska ignorera någon. 

Bry er medan en person verkligen lever för en dag kan det vara för sent.

Jag skriver inte detta till någon speciell, ingen jag tänker berätta om än i alla fall men medan jag skriver så tänker jag på ett par personer och jag känner mig så otroligt ensam. 

Vet att inlägget blir så rörigt men jag måste skriva av mig för annars sprängs jag av allt. Kan inte skriva något någon annanstans för man får ändå bara svar som "Livet blir vad man gör det till" och "Använd energin till något bättre" och "ryck upp dig" men vet ni? Det är inte så lätt som det låter. Psykisk sjukdom är inte så enkelt att blir frisk från som vissa tror. Man säger väl knappast till någon med en fysisk allvarlig sjukdom att personen ska rycka upp sig och att livet blir vad man gör det till. Det är inte så enkelt. 

Önskar att jag också kunde ha någon som brydde sig och skrev lite hjärtan till mig och kramar men man glöms bort så lätt när man inte skriker. Men man kan väl skrika tyst?
 

Bloggdesign

Kategori: Allmänt

Har verkligen inte kunnat friska upp mina kunskaper i webbdesign. Det var flera år sedan jag höll på med design och jag har verkligen glömt allt. Så tills det nya biblioteket har öppnat och tills jag har friskat upp minnet lite mer så ser tyvärr bloggen ut som den gör. Hoppas att ni vill läsa ändå :) Kram på er

Help me

Kategori: Psykisk hälsa

Jag mår så otroligt dåligt. Gråter hela tiden och jag mår så dåligt psykiskt att jag är yr, mår fysiskt dåligt och jag är nära ett återfall nu. Jag tänker på så mycket och är så rörig i tankarna. Skulle göra vad som helst just nu för att gå tillbaka i tiden till när jag var liten och alla runtomkring mig var "unga" och friska. Vill inte att någon ska dö. Jag klarar inte det. Vill inte leva utan er. Jag vill dö innan er alla. Vill inte vara med om någon mer begravning. Vill inte leva mera. Avsked har liksom aldrig varit min starka sida. Alla säger bara att "ingen gillar att ta avsked av någon". Nä jag vet det men jag är inte som alla andra heller...

Uppdatering!

Kategori: Allmänt

Gratis godis

Kategori: Allmänt

Hejsan. Vill bara tipsa er om en jättebra sida där man kan få godis helt gratis. Vem tackar nej till det? Ja inte jag i alla fall ;) Ni tjänar godis och poäng genom att delta i undersökningar och kampanjer som inte behöver kosta dig något alls. Många av dem är helt gratis. Dessutom kan ni få godisbitar genom att bara klicka på en knapp ibland. Vid olika högtider är nämligen gratisgodis.se extra generösa och ger sina medlemmar en godisbit till varje medlem. När du har samlat tillräckligt många godisbitar så gör du bara en beställning och godiset kommer till dig på posten helt gratis.

Ni kan bli medlemmar genom att klicka på den här länken: http://www.gratisgodis.se/?r=330829

Godnatt

Kategori: Allmänt

Begravningen gick bättre än förväntat idag och jag bröt inte ihop så mycket som jag trodde att jag skulle göra. Det var ett par trevliga personer där också och det gör mycket.

Har ätit lite godis och nu mår jag illa :( Det var inte mycket men jag äter ju inte lika mycket nu som förr så jag är väl inte van antar jag. Ska köpa lite apelsiner imorgon. Älskar apelsiner. De är som godast vid den här tiden på året tycker jag och dessutom är det ju så nyttigt :)

Ska sova nu, eller försöka i alla fall. Tror jag kommer somna ganska lätt. Är så trött att jag har ont i hela kroppen. Ha det så bra allihopa och sov så gott

Ångest

Kategori: Psykisk hälsa

Har inte alls kunnat sova inatt och jag är så trött. Det har varit så i mer än en vecka nu. Jag måste verkligen göra något åt det. Orkar ju inte ens gå till min dagliga aktivitet ibland. Problemet är väl att jag tänker alldeles för mycket. Det har hänt så mycket på senaste tiden som blir för mycket för mig. Behöver verkligen hjälp men jag får väl skylla mig själv att jag inte får hjälp. Har avbokat den senaste tiden på vuxenpsyk i och med att jag har varit så trött att jag inte orkar någonting.

Ångesten är mitt andra problem. Har så stor ångest och oro just nu att jag mår illa och har ont i magen. Är nära en gråtattack men jag får inte gråta nu för då kan jag inte sluta och då blir vissa personer sura. Dessutom måste jag iväg på en begravning snart. Kommer att tänka så mycket på en viss person som dog för ett tag sedan. Du är saknad och jag tänker på dig mer än jag borde. Din bortgång har väckt så mycket frågor hos mig och tankar som inte har funnits hos mig på länge.

Nu ska jag gå och försöka vila lite innan jag ska iväg och jag måste bli av med ångesten på något sätt. Finns det någon som har ett bra tips mot ångest? Vad brukar ni göra när ni får ångest?

Sponsrat inlägg: Telia HBO

Kategori: Allmänt

Hej igen :) Inte längesedan jag skrev, vet det men jag glömde nämna att jag har skaffat Telia HBO helt gratis och det kan ni också göra på telias hemsida. Ni får Telia HBO helt gratis i hela 6 månader via digital- tv. Inte dåligt va? Då kan man ju se True Blood hur ofta man vill. Jag gillar True Blood men har inte kunnat se True Blood så ofta men nu ska det bli ändring på det. För er som inte vet vad True Blood är så kan jag berätta att ni har verkligen missat något. Gillar ni vampyrer så ska ni se den. Kan ju berätta lite vad den handlar om för er som inte vet. 
Serien utspelar sig i Louisiana i en stad som heter Bon Temps. Där lever vampyrer och människor ihop eftersom en japansk forskare framställde blod som i serien säljs under namnet "Tru Blood". Därför behöver vampyrerna inte dricka äkta människoblod. Vampyrerna har gått ut i media och berättat att de vill leva i samförstånd med människorna. De som stiftar lagar har gett dem samma rättigheter och skyldigheter som vanliga människor trots att många av invånarna sett på vampyrerna med rädsla och är skeptiska. 

Ska inte berätta mer nu utan jag låter er se och bedöma själva om ni gillar serien men gå in på telia.se och beställ HBO så får ni det gratis och kan se på True Blood. Innan jag lägger mig för att sova så ska jag se på ett avsnitt :)

Mitt första inlägg

Kategori: Allmänt

Hej allihopa. Har valt att testa denna sida för att börja om med en helt ny blogg. Har haft två tidigare bloggar men jag kan inte komma åt mina inlägg eller ens logga in där. Blev helt vansinning när jag inte kom in. Flippar ur när sådant händer och det blir verkligen inte bättre av att jag inte har tagit mina mediciner på flera dagar. Det är helt slut i asken och jag får inte pengar förrän inatt när allt är stängt. Hade iofs kunnat beställa på apoteket.se men jag har en skuld där som jag ska betala nu. Hatar att må såhär och det går ut över min fysiska hälsa också. Blir yr, svettas, känns som om det är ett åskväder i huvudet och det blixtrar typ. 

Har dessutom världens sötsug nu. Måste verkligen ha godis. Ja jag är en godisgris :P och kan inte hjälpa det. Nåja jag får väl stå ut tills inatt. 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.